fbpx
Research Image

IAB България избра нов Управителен съвет от 7 доказани професионалисти от общността

Илияна Захариева застава начело на УС на организацията

Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България, беше избрана за председател на Управителния съвет на IAB България, а Мариан Найденов, изпълнителен директор на Prodesign, за зам.-председател. В качеството си на председател Илияна ще има задачата да управлява българския клон на най-голямото глобално сдружение на медии, медия и рекламни агенции, технологични компании и рекламодатели отговорни за дигиталния бизнес. Тя поема поста от Димитър Денев, директор „Маркетинг и комуникации“ в Банка ДСК.

Илияна Захариева има над 20 години опит в областта на комуникациите и маркетинга, а през последните 10 е директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България. Тя отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите.

Щастлива съм от гласуваното ми доверие да поема председателския пост на IAB България от Димитър Денев. С новия управителен съвет поемаме отговорността да следваме мисията на организацията и да продължим да работим за развитието на дигиталния маркетингов пазар в България. Основна цел за организацията остава това тя да бъде превърната в дигитален хъб за България, който да предоставя на специалистите достъп до ресурси, чрез които да развиваме талантите в сферата, да повишаваме тяхната квалификация и да обогатяваме работата им с надеждни данни. Ще се фокусираме върху това да привличаме нови членове и да надградим прилагането на добрите практики и иновации в индустрията. Освен това ще продължим работим в посока увеличаване на дела на локалните инвестиции, чрез осигуряване на достъп до нови пазари и клиенти, както и оказване на регулаторна подкрепа за членовете на IAB България.“, каза Илияна Захариева.

Приоритет за мен като председател ще бъде въвеждането на единна за целия пазар дигитална метрика, която да дава информация в реално време за поведението на потребителите, за рекламните инвестиции, за ключови тенденции и ефективността на дигиталната реклама.“, сподели още новият председател на УС.

По време на проведеното общо събрание на организацията бе избран и новият Управителен съвет в състав Добрин Йорданов, Business Operations Manager в Кока-Кола България, отговарящ за представянето на брандовете в портфолиото на компанията в България; Станимир Въгленов, директор „Онлайн издания и проекти“ в „168 часа“, който притежава дългогодишен журналистически и маркетингов опит; Сибина Григорова, управляващ редактор на „Булевард България“ и доказал се в българската медийна среда журналист; Йоана Панчева, изпълнителен директор на guts&brainsDDB и експерт с 15 годишен опит в индустрията; и Десислава Олованова, изпълнителен директор на McCann Sofia през последните повече от 7 години.

Новият управителен съвет ще работи в сътрудничество с останалите браншови организации и ще се грижи за спазването на световните стандарти на IAB Bulgaria, за да затвърди резултатите постигнати до момента и да надгради постиженията в развитието на интерактивния маркетинг в България. Организацията и нейното ръководство имат за цел да защитават интересите на бранша и да създават благоприятна среда за всички участници, което да доведе и до икономически просперитет за страната.

Боряна Великова, изпълнителен директор на IAB България, пожела на новия Управителен съвет ентусиазъм и добри идеи за бъдещето на организацията и изрази увереност, че наличието на представители на медиите, рекламата и бизнеса в управлението ѝ ще доведе до оптимални резултати и постигнати цели.

Interactive Advertising Bureau Bulgaria (IAB Bulgaria), създадено през 2009 г., е лицензиран представител за България на IAB. Мисията на сдружението е да популяризира интерактивния маркетинг и да работи за развитието на дигиталния пазар в България в тясно сътрудничество с бизнеса и регулаторните органи чрез провеждане на събития, обучения, пазарни проучвания и др. От 2015 г. сдружението е отворено към целия спектър на дигиталната индустрия с наградите за интерактивен маркетинг IAB Mixx Awards.

IAB BULGARIA

НОВИНИ