fbpx
Research Image

IAB Tech Lab издаде „The Sustainability Playbook” за програматик реклама

Работната група за устойчивост към IAB Tech Lab разработи практически наръчник, очертаващ най-добрите практики за устойчиви медии в програматик рекламата

Ню Йорк – 7 юни 2023 г.

В постоянни усилия да подпомогне рекламната индустрия за намаляване на въглеродните емисии, IAB Tech Lab, глобалният орган за разработване на технически стандарти за дигиталната реклама, приключи първия от много проекти. Организацията представи Sustainability Playbook, разработен от работната група за устойчивост на IAB Tech Lab и насочен към насърчаване на най-добрите практики за устойчиви медии в програматик рекламата. Този документ служи като ценен инструмент за насочване и подпомагане на професионалистите в индустрията в техните усилия да направят рекламата по-щадяща за околната среда.

 

Чрез предоставяне на изчерпателни насоки както на купувачите, така и на продавачите, Наръчникът за устойчивост дава възможност на участниците в дигиталната реклама да намалят проактивно въглеродните емисии на своите програмни вериги за доставки. Наръчникът поставя силен акцент върху практическите препоръки и използването на съществуващи най-добри практики, които позволяват на купувачите и продавачите в рекламната индустрия едновременно да минимизират въздействието си върху околната среда и да поддържат своите отговорни икономически принципи.

 

„В момента медиите се намират в решаващ момент в нашите колективни усилия за намаляване на въглеродния отпечатък и възприемане на устойчиви практики“, каза Хилъри Слатъри, директор, Програмно продуктово управление, IAB Tech Lab. „Нашата цел с въвеждането на Sustainability Playbook е да предоставим опростен списък с препоръки както за купувачите, така и за продавачите, за да насърчим по-екологична програмна екосистема. Като работим заедно, можем да направим значителни крачки към постигането на нашата цел за устойчива програматик реклама.“

 

От бутона долу можете да свалите „The Sustainability Playbook“.

 

Относно IAB Technology Laboratory

Създадена през 2014 г., IAB Technology Laboratory (Tech Lab) е консорциум с нестопанска цел, който ангажира членска общност в световен мащаб за разработване на основополагащи технологии и стандарти, които позволяват растеж и доверие в екосистемата на дигиталните медии. Състои се от дигитални издатели, фирми за рекламни технологии, агенции, търговци и други компании членове. IAB Tech Lab се фокусира върху решения за безопасност на марката и рекламни измами; самоличност, данни и поверителност на потребителите; рекламни преживявания и измервания; и програматик ефективност.