fbpx
Research Image

Tribal Worldwide

Tribal Worldwide Sofia се превръща в агенция за маркетинг на производителност под ръководството на бившия Google Paris Childress.

Сътрудничеството въвежда първата по рода си комбинация между творческо съвършенство и първокласни маркетингови услуги и е резултат от плановете на DDB Group да разшири своя дигитален опит.

София, 27 август 2020 г. – Tribal Worldwide Sofia – една от най-добрите творчески агенции в България, част от DDB Group, прави нова стъпка, трансформирайки фокуса си и разширявайки портфолиото си от услуги. Освен ефективни и уникални творчески решения, от днес агенцията ще предоставя на своите настоящи и бъдещи клиенти първокласни маркетингови услуги за ефективност, под ръководството на бивш служител на Google и известен международен експерт по дигитален маркетинг Парис Чайлдрес, който поема позицията на Управляващ партньор на Tribal.

Чрез новата си роля Childress ще сподели страстта си към дигиталния маркетинг и ще продължи да вдъхновява бизнеса в широк спектър от индустрии да прегърне дигиталната трансформация. Той пристигна в България през 2005 г. и постигна няколко успешни етапа като основаването на агенция за дигитален маркетинг Hop Online с 30 души през 2009 г. и откриването на първия офис на Google в България през 2015 г.

„Развълнуван съм да се присъединя към Tribal и семейството на DDB. Това е естествена следваща стъпка и за двете агенции и от моя опит пазарът определено е готов за иновации в агенциите. Заедно имаме огромен шанс да стимулираме измерим бизнес растеж за клиентите, като интегрираме маркетинга за ефективност от световна класа с изключителен творчески талант.“, заяви Чайлдрес.

Извънредни обстоятелства, като текущата пазарна ситуация, само повишават ролята на креативността в маркетинговите комуникации. Tribal винаги е работил задълбочено с всеки отделен клиент, предлагайки целенасочени творчески стратегии. Тази промяна ще позволи на агенцията да работи по-ефективно, следвайки все по-близо продължаващата промяна в поведението на хората и ще предостави на своите клиенти инструменти и решения като SEO, PPC, съдържание и маркетинг в социалните медии.

„Това е естествената еволюция на Tribal след седем години усилия и успехи“, казва настоящият управляващ съдружник Йордан Жечев, който ще продължи да служи в борда на агенцията и остава акционер. „След като доказахме, че можем да вършим отличена с международни награди работа за местни и международни креативни клиенти като Telenor Hungary, Volkswagen, TBI Bank, Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“, сега с нетърпение очакваме да разширим нашия обхват и предлагане услуги, обикновено отделени от творческа агенция”, добави Жечев.

Дигиталната експертиза на Tribal ще бъде подсилена от нови попълнения към екипа чрез включването на експерти, специализирани в дигитални анализи и маркетинг на ефективността, които в момента работят в Childress’s Hop Online – първокласен партньор на Google, управляващ над 15 милиона щатски долара годишни разходи за реклама с ефективност в Google и Facebook.

„Вярвам, че този ход скоро ще се окаже най-важното решение, което взехме през следващите месеци и години. Приветстваме Париж в нашата група, за която съм уверен, че ще бъде безценен актив за нашите партньори. Заедно ще работим за всички видове клиенти – от напълно нови до подобни решения, насочвайки ги да увеличат максимално продажбите си чрез маркетинг за ефективност и изключителна креативност, до опитни клиенти, които се нуждаят от оптимизиране на стратегията си, базирана на ефективността, за да намалят разходите за привличане на клиенти и увеличаване на участието и продажбите в техните кампании”, заяви Ангелос Параскакис, собственик на DDB group в България.