fbpx
Research Image

Последни тенденции в дигиталния маркетинг и комуникациите

Председателят на IAB Bulgaria- Милена Мишинева и изпълнителният директор на организацията- Надя Гогова дадоха интервю за Радио София за предаването: „Ритъмът на столицата“.

Тенденциите и оценките на активностите и кампаниите в дигиталния маркетинг и комуникациите все повече се влияят от ефективността им. Това се отнася и за агенциите, и медиите. Криейтив агенциите все повече мислят за това, как да изненадат, да ангажират, да приобщават аудиторията.

Този коментар изрази пред Радио София в предаването: „Ритъмът на столицата“ Милена Мишинева – председател на УС на IAB България.

Преди броени дни на церемония в Sofia Tech Park IAB България обяви тазгодишните победители в конкурса IAB MIXX Awards 2022.

Конкурсът, който е насочен към дигиталната индустрия, премина под мотото „No Mixxed Fillings, Only Mixx Awards“ и в него заявки за участие подадоха 20 компании.

За първи път в историята на конкурса, 92-мата финалисти бяха оценявани от международно професионално жури, представено от 12 експерти в две основни направления – творчески решения и стратегия.

Кампаниите през изтеклата година са били много успешни, затова за европейските награди ще бъдат изпратени 3 от българските наградени, допълни Милена Мишинева.

Дигиталните трансформации получиха допълнително ускорение от пандемията, отчитат експертите. В момента те сериозно работят върху инструменти за по-точно и безспорно измерване достигането на онлайн рекламите и посланията.

„Аудиото и подкастите набират все по-голяма популярност и вече „дишат във врата“ на видеото“, отбеляза Надя Гогова – изпълнителен директор на IAB България.

От организацията и членовете ѝ са съпричастни и към колегите си от Украйна и помагат с каквото могат, допълниха гостите в радиостудиото.

Целият разговор можете да изслушате тук: https://bnr.bg/post/101638532/posledni-tendenciite-v-digitalnia-marketing-i-komunikaciite

IAB BULGARIA

НОВИНИ