fbpx
Research Image

Teva България- една от топ фармацевтичните компании и първа от този сектор се присъедини към IAB България

IAB BULGARIA прие нов член на организацията първа фармевтична компания в сдружението- Teva България

След като Актавис беше придобита от Тева Фармасютикълс през 2016 г., компанията в България вече работи с името и брандовата идентичност на Тева. Преди обединението, и двете компании имат над 10-годишно присъствие на българския фармацевтичен пазар.

В България Тева е най-голямата фармацевтична компания по отношение на производствен капацитет, продажби в опаковки и брой служители.

Тева в България е с най-богатото, внимателно оптимизирано продуктово портфолио на „Актавис“ и „Тева“ в полза на пациентите в България

Производствените мощности на Тева в България са част от глобалната производствена структура на компанията. Двата фармацевтични завода в градовете Дупница и Троян (Балканфарма Дупница АД и Балканфарма Троян АД) имат близо 70-годишна история във фармацевтичното производство. Двата завода разполагат с модерни и висококапацитетни производствени мощности, съвременни лаборатории за контрол на качеството и научно-технологически центрове.

Важността на Тева в България за корпоративната компания се доказва от факта, че у нас са разкрити няколко корпоративни центъра, които обслужват пазарите в целия свят. В София на глобално ниво работят колегите IT Center of Excellence, Европейски Third Party Operations center, Регулаторни дейности, Верига доставки, Интелектуална собственост, In-licensing, Бизнес анализ и др.

Повече информация за компанията можете да научите ТУК

IAB BULGARIA

НОВИНИ