fbpx

България с пет финалиста в IAB MIXX EUROPE 2020

Церемонията за обявяване на победителите в българското издание на конкурса ще се проведе на 30 юни 2020

София, 27 май 2020г.  Три кампании, осъществени в България от агенция proof. са финалисти в пет категории в най-престижния конкурс за дигитален маркетинг в Европа IAB MIXX Awards EUROPE 2020. Кампанията на TELUS International Europe „Върни се в България, добра оферта е“ е финалист в общо три категории. По един финалист имат кампании на агенцията за Avon България и skapto.

За първи път тази година България има и представител в журито на европейските награди. Творческият директор на proof. Ангел Искрев, заедно с още 28 експерта от цяла Eвропа оценяват кандидатурите в тазгодишното издание на международния конкурс. Най-добрите дигитални кампании в Европа ще бъдат обявени по време на онлайн церемонията за връчване на наградите на 3 юни.

В България националният конкурс IAB MIXX Awards 2020 отчете рекорден брой заявки за участие тази година. У нас финалисти са общо 61 кампании, които ще се борят за призовите места в 16-те категории на IAB MIXX Awards 2020. Те ще бъдат представени в поредица онлайн събития в три поредни седмици през юни. А победителите ще бъдат обявени на 30 юни в официална церемония, която ще се проведе в Зала „Алфа“ на Sofia Event Center.

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

Дигиталната и комуникационна индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството

Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение

 

 Дигиталната и комуникационна индустрия у нас отправи конкретни предложения към правителството за икономически мерки, които биха могли да подпомогнат пряко засегнатите бизнеси, включително и този на комуникационните и маркетинговите агенции, а също и да гарантират финансовата стабилност на цялата държава.

 

Interactive Advertising Bureau България, Българската Асоциация на ПР агенциите, Българската асоциация на комуникационните агенции, Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение и Асоциацията на рентал компаниите в България предложиха 11 конкретни мерки към министър-председателя на Р България Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, ресорните министри Деница Сачева, Емил Караниколов и Владислав Горанов и председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, чрез които да се намалят негативните последици върху бранша и да дадат възможност на агенциите да задържат екипите си:

 

1.    Отлагане на плащането на преките данъци, местни данъци и такси и осигуровки за времето на извънредното положение и в последващите три (3) месеца след отменянето му.

 

2.    Възстановяване на дължимия внесен Данък добавена стойност в рамките на четиринадесет (14) дни.

 

3.    Незабавно разплащане на натрупаните задължения преди обявяването на извънредното положение на държавата и общините към бизнеса.

 

4.    Намаляване на лихвата при забавено заплащане на данъчните задължение на изрядни платци до края на 2020 г. 

 

5.    Въвеждане на режим, при който работодателят да има право да предоставя на служителите си ползване на до петнадесет (15) дни неплатен отпуск на месец през следващите четири (4) месеца от въвеждането на извънредно положение, за да се отложи съкращаването на служителите като крайна мярка. Този период на неплатен отпуск за служителите на комуникационните и маркетинг услуги агенции да се счита за трудов стаж, независимо, че е неплатен отпуск. По този начин ще се намалят съкращенията на хора, които изцяло биха паднали като финансова тежест върху държавата.

 

6.    По отношение на забавени и дължими плащания на бюджетни организации, осигуряване на незабавно финансиране (без значение дали е в бюджета или не) за неплатени, но дължими и неоспорени плащания на бюджетни организации или да се осигури изкупуването на тези задължения от Българската банка за развитие.

 

7.    Бързи и улеснени процедури за дългосрочни кредити със срок до 30 години, които да гарантират ликвидността на МСП, и които да намалят междуфирмената задлъжнялост.

 

8.    Критерий за отпускане на безлихвени заеми за осигуряване на оборотни средства, гарантирани от ББР, да бъдат резултатите от второто и следващите тримесечия на 2020, сравнени с 2019, а не тези за първото тримесечие, когато няма извънредно положение.

 

9.    Облекчаване на процедурите за достъп до Фонд безработица при временно прекъсване на работа за фирмите от всички сектори, включително и самоосигуряващи се лица, като се покриват 60% от осигурителния доход за период максимум от 6 месеца, като след втория месец отпада задължението на работодателя да изплаща 40% от осигурителния доход. Изплатената сума не може да е по-малка от минималната работна заплата за страната. Да се предвидят достатъчно средства за всички засегнати фирми.

 

10. Фондовете на ЕС, предназначени за повишаване на конкурентоспособността на предприятията, да се използват за подкрепа на компаниите, засегнати от извънредната ситуация на Covid-19. Решенията за отпускането на тези средства да се вземат в консултации с представителите на бизнеса и с оглед на техните специфични нужди.

 

11. Финансова помощ за осигуряване на почистване, дезинфекциране и сигурност на работното място като се поемат 50% от разходите, направени от началото на март месец.

 

Обединението от браншовите организации в комуникационния и

маркетингов сектор посочва, че след проведено проучване сред членовете

на Българската асоциация на комуникационните агенции в първите дни

след въвеждане на извънредното положение и повторено след две

седмици, при някои агенции се наблюдава намаляване обема на работа до

90 процента. Спад се наблюдава във всички типове услуги, които браншът

реализира като едни от най-засегнатите, свързани с организиране на

събития и промоции на точките на продажба.

 

В своето предложение, бизнесът изтъква редица последици от наложените

ограничителни мерки, които нанасят сериозен удар върху индустрията,

създават предпоставки за съкращения на стотици служители и поставят

ликвидността на фирмите в голяма тежест. 

 

 

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии.

Уважаеми колеги от медиите,

 

Уважаеми членове на СЕМ,

 

Уважаеми представители на национални и регионални институции в Република България,

 

Гр. София, 24.03.2020 г.

Във време на безпрецедентна криза бизнесът не само ще плати висока цена, но ще разчитаме на него да носи своята висока обществена отговорност.

Отговорният бизнес подкрепя извънредните мерки, прилагани от нашето правителство, но и инициира собствени проекти и работи активно, за да подпомогне борбата с COVID-19. Добрите примери, дадени от бизнеса само за последните няколко дни: дарения за закупуване на респираторни апарати, техника и консумативи за болниците, които са на първа линия в борбата с вируса; предпазни средства за служителите на реда; създаване на фонд за финансиране за действия на регионално ниво в подкрепа на медицинските обекти; дарение на средства за лична хигиена; отваряне на достъп до услуги или увеличение на обема услуги за безплатно ползване от клиентите, за да могат те да останат вкъщи, както изисква въведеното извънредно положение и много други.

Сред имената на нарастващия с бързи стъпки списък са А1 България, Алкомет, Америка за България, Виваком, Гурменица, Кауфланд, Лидл, Ситибанк, Теси, Теленор България,Уникредит Булбанк, Фантастико, Фикосота, Хаос Груп и др. Списъкът расте и вероятно вече пропускаме някои. Важното тук е, че тези компании правят всичко това без условия и усилията им заслужават признание. Всички тези действия от страна на бизнеса в условие на извънредното положение са допълнителна тежест за техните досегашни бюджети, но те го правят в името на това, всички заедно да преодолеем нарастващата криза. Нещо повече, те са наясно, че периодът след кризата ще е труден за всички нас – институции, бизнес, медии, НПО – всички.

Затова смятаме, че в ситуация на извънредно положение е време да преосмислим някои свои досегашни нагласи. От години бизнесът е активен корпоративен гражданин и като такъв заслужава имената на социално-отговорните компании да се знаят. Имената на тези организации трябва да бъдат оповестявани и техните истории трябва да служат за пример и да вдъхновяват. Днес те правят повече от обичайното, защото работят извън рамките на основния си бизнес и го правят в името на справянето с най-сериозната досега здравна и икономическа криза в световен мащаб.

Нашият призив към вас е имената на тези компании да бъдат споменавани в  новините, предавания и други формати в електронните медии. Това дава липсващата досега информационна стойност за зрителите и носи вдъхновение за други бизнеси. Това е качествена помощ за всеки български гражданин в трудни времена. 

Известно е, че споменаването на имена на компании не противоречи на разпоредбата на Закона за радиото и телевизията и на европейските директиви. За да се улесни този процес и преценката на медиите, са приети и Методически указания на СЕМ във връзка със забранените скрити търговски съобщения и позиционирането на продукти като форма на търговско съобщение от месец май 2012 г. Ясна е допустимостта за споменаване на стоки, услуги, наименования, търговски марки или дейности на производител (под формата на говор или изображение), когато това има информационна цел.

Намираме, че скриването на имената на компаниите днес е съществена пречка пред информираността и ангажираността на гражданите, както и пред създаването на усещане за сплотеност на обществото в този толкова труден момент. Смятаме, че една от функциите на медиите, наред с предоставяне на проверена и фактологически точна информация, образоване на аудиторията си, е и да гради доверие в институциите и в частния бизнес (към който те в голяма степен принадлежат също). Частният бизнес у нас – голям, среден, малък – е основният източник на национално богатство и просперитет, той тласка икономика, иновации и образование напред. Отсъствието му в новинарския поток с бизнес-тематика за значим успех или за сторено добро, създава информационен дефицит. Затова смятаме, че сега е времето тази практика да бъде заменена с отговорно медийно отразяване, в което обществените интереси и информираност са приоритет. 

Благодарим на медиите, които вече без притеснение споменават ясно имената на корпоративните дарители. Но очакваме обратна връзка от онези, които все още имат притеснения да го правят. Всъщност, ще сме изключително щастливи, ако през следващите дни започнем да чуваме все повече имена на наши и световни компании- дарители във Вашите новини. Нещо повече, ще се радваме тази нормална практика да продължи и след отшумяване на здравната извънредна ситуация у нас.

 

С уважение:

Илияна Захариева, председател на УС на БДВО

Радослав Неделчев, председател на УС на IAB България

Мария Гергова, председател на УС на БАПРА

Ненад Лозович, председател на УС на БАКА

Радосвет Радев, председател на БСК

Ирина Йорданова, директор Публични политики и проекти на КРИБ

Миглена Узунова-Цекова, председател на БАУХ

Д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ             

Михаела Малеева, изпълнителен директор на АСКО

Д-р Ваня Бабанин, ръководител на българския клон на ЕАКД

Любомир Блатски, председател на ДПВОСБЖ

Даниел Киряков, председател на Комисия по професионална етика към БДВО

 

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

Шестте основни въпроса пред брандовете днес

Коронавирус е тема номер 1 днес. Огромна част от потребители консумират съдържание, свързано имено с тази тема. А комуникационната и маркетинг индустрия трябва бързо да се адаптира към този факт.

IAB Bulgaria събра наблюдения, анализира и обобщи възможните действия за това как брандовете да действат от маркетинг гледна точка в българската дигитална среда.

 

1)      Да оптимизираме ли инвестициите си в реклама сега?

 

2)      В дигитални или традиционни медии да инвестираме сега?

 

3)      Какво да очакваме в дигиталната реклама?

 

4)      Всички брандове ли трябва да действат еднакво?

 

5)      Електронната търговия ефективна ли е в момента?

 

6)      Как да изберем медийните канали, в които да инвестираме?

 

 

Това са въпросите, около които се обединиха водещи експерти от организациите, членове на IAB България, за да дадат своята препоръка.

Можете да разгледате отговорите и техните препоръки ТУК

More News

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Stay connected:

© 2018 IAB Bulgaria. All rights reserved. Design by Студио X. Developed by SEOMAX

Известни са финалистите в 16 категории на IAB MIXX AWARDS 2020. Церемонията се отлага за 30-ти Април

Известни са финалистите в 16 категории на IAB MIXX AWARDS 2020

Церемонията за награждаване на победителите се отлага за 30 Aприл 2020.

София, 9 март 2020г.  128 заявки за участие са подадени за петото издание на IAB MIXX Awards 2020. Това е с 25% повече в сравнение с предходните три издания на конкурса. След първия етап на журиране са известни и финалистите – общо 61 кампании ще се борят за призовите места в 16-те категории на IAB MIXX Awards 2020. Най-много финалисти, по 6 кампании, които ще се борят за призовите места, има в категориите „Най-ангажираща кампания“, „Най-добра видео кампания“, „ Инфлуенсър кампания“.

Поради ситуацията в страната и мерките, одобрени от Министерски Съвет, церемонията за обявяване на победителите и връчване на наградите ще бъде отложена за 30 Април 2020г. Тя ще се проведе в зала „Алфа“ на Sofia Event Center.

Финалистите на IAB MIXX Awards 2020:

 1.Best Lead Generation Campaign (5)

– Minutes for moms, Рекламодател AVON,  Агенция  guts&brainsDDB

– Black Friday 13, Рекламодател DZI,  Агенция guts&brainsDDB

– Come back to Bulgaria, Рекламодател Telus International Europe,  Агенция proof. Mедия партньор: httpool

– FordDA, Рекламодател Moto-Pfohe,  Агенция guts&brainsDDB

– AVON K-Beauty collection launch in Bulgaria, Рекламодател AVON ,  Агенция All Channels Communication

2.Best Engagement Campaign (6)

– Heineken: The Focus, Рекламодател Heineken България,  Агенция NEXT-DC

– Minutes for moms, Рекламодател AVON,  Агенция guts&brainsDDB

– Супер Селска Дистрибуция, Рекламодател Ростар БГ,  Агенция Nitram 

– choose love over hate, Рекламодател Skapto,  Агенция  proof.

– Spice Boys, Рекламодател Kotanyi Bulgaria,  Агенция Nitram

– FordDA, Рекламодател Moto-Pfohe,  Агенция guts&brainsDDB

3.Best Brand Awareness Campaign (5)

– Rowenta Robotoholics: The unsung heroes at home , Рекламодател Groupe SEB,  Агенция guts&brainsDDB

– За всички, които си нямат село, Рекламодател Ростар БГ,  Агенция Nitram

– Pirinsko Ice , Рекламодател Carlsberg Bulgaria,  Агенция  proof. Mедия партньор: Initiative

– #pinkyourgin, Рекламодател Pernod Ricard,  Агенция proof.

– SPIRIT Трансформации: COOL библиотеки, Рекламодател Spirit Fine Paints,  Агенция  Hub Ahead

4.Most Effective Use of Data (3)

– Come back to Bulgaria, Рекламодател Telus International Europe,  Агенция proof. Mедия партньор: httpool

– Ice-Hot Banners, Рекламодател Carslberg Bulgaria,  Агенция proof. Mедия партньор: Initiative

– Mania VIP Club, Рекламодател Mania,  Агенция All Channels Communication

 

5.Most Brave Campaign (3)

– choose love over hate, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

– 04:20, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

– rrrrRRRrrrRR, Рекламодател IKEA Bulgaria,  Агенция The Smarts

6.Creative Effectiveness (3)

– Come back to Bulgaria, Рекламодател Telus International Europe,  Агенция proof. Mедия партньор: httpool

– Porn to Date, Рекламодател Dextrophobia Rooms,  Агенция proof.

– Отключи Тотема, Рекламодател ITAL FOODS,  Агенция Sunday Media

7.Best Branded Content Campaign (3)

– People of the Mountains, Рекламодател Carlsberg Bulgaria,  Агенция proof. Mедия партньор: Initiative

– Spice Boys, Рекламодател Kotanyi Bulgaria,  Агенция Nitram

– SPIRIT Трансформации: COOL библиотеки, Рекламодател Spirit Fine Paints,  Агенция Hub Ahead

8.Best Video Campaign (6)

– Rowenta Robotoholics: The unsung heroes at home , Рекламодател Groupe SEB,  Агенция guts&brainsDDB

– За всички, които си нямат село, Рекламодател Ростар БГ,  Агенция Nitram

– People of the Mountains, Рекламодател Carlsberg Bulgaria,  Агенция proof. Mедия партньор: Initiative

– Probably the highest beer sampling in the world, Рекламодател Carlsberg Bulgaria,  Агенция proof. Mедия партньор: Initiative

– 360′ livestream of The Farm Finale, Рекламодатели A1, National Museum of History, Lidl, The National Lottery,  Агенция BTV Media Group

– Tefal OptiGrill+ The most boring cooking show, Рекламодател Groupe SEB,  Агенция guts&brainsDDB

9.Best Mobile First Campaign (3)

– Safenet, Рекламодател Telenor,  Агенция guts&brainsDDB

– Air Dropping Fries, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

– On the road to OMV, Рекламодател OMV Bulgaria,  Агенция Dentsu Aegis Network Bulgaria 

10.Best Social Campaign (3)

– Safenet, Рекламодател Telenor,  Агенция guts&brainsDDB

– PURINA ONE’S CAT ACADEMY, Рекламодател NESTLE БЪЛГАРИЯ,  Агенция All Channels Communication

– @Ceco, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

11.Best Native Campaign (3)

– DZI Online Security, Рекламодател  DZI,  Агенция guts&brainsDDB

– Air Dropping Fries, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

– ELANA: Making finances personal, Рекламодател ELANA Fund Management,  Агенция BG-Mamma

12.Programmatic (3)

– Credit Cards & Overdraft, Рекламодател Unicredit Bulbank,  Агенция Mediacom

– Come back to Bulgaria, Рекламодател Telus International Europe,  Агенция proof. Mедия партньор: httpool

– Zagorka IPA, Рекламодател Zagorka Bulgaria,  Агенция Red Star/ Dentsu Aegis Network Bulgaria

13.Influencer campaign (6)

– Safenet, Рекламодател Telenor,  Агенция guts&brainsDDB

– PURINA ONE’S CAT ACADEMY, Рекламодател NESTLE БЪЛГАРИЯ,  Агенция All Channels Communication

– MLM Influencer Marketing, Рекламодател AVON,  Агенция proof.

– Foundation portraits, Рекламодател AVON,  Агенция proof.

– Bar Under The Sky, Рекламодател Carslberg Bulgaria,  Агенция proof. Mедия партньор: Initiative

– AVON K-Beauty collection launch in Bulgaria, Рекламодател AVON,  Агенция All Channels Communication

14.PR Digital (3)

– PURINA ONE’S CAT ACADEMY NESTLE БЪЛГАРИЯ,  Агенция All Channels Communication

– Come back to Bulgaria , Рекламодател  Telus International Europe,   агенции: proof. & Proximity, медия партньор: httpool

– AVON K-Beauty collection launch in Bulgaria, Рекламодател AVON,  Агенция All Channels Communication

15.Digital Sales Campaign (3)

– Black Friday 13, Рекламодател DZI,  Агенция guts&brainsDDB

– MYT, Рекламодател Reebok/Adidas,  Агенция Mediacom

– КАКВО ДА НАПРАВИМ, КОГАТО ПО-ГОЛЕМИТЕ НИ ПРЕРЕЖДАТ НА ОПАШКАТА ЗА ДЮНЕРИТЕ?, Рекламодател Aladin Foods,  Агенция Xplora

 

16.Real time  (3)

– Stick to Burgers, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

– 04:20, Рекламодател Skapto,  Агенция proof.

– IKEA iDEALISK, Рекламодател IKEA Bulgaria,  Агенция The Smarts

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

IAB България прие седмия си нов член за 2020г

IAB България продължава да се разраства и прие седмия си нов член за 2020г.-ОРМ Дигитални решения  (ОРМ.БГ)

 

 

ОРМ Дигитални решения  (ОРМ.БГ) е първата агенция за управление на онлайн репутация в България. С над 10-годишен опит при позициониране на продукти и услуги в Интернет пространството и изграждане на цялостни дигитални маркетинг стратегии. Услугите на ОРМ.БГ включват изграждане на положителен имидж в Интернет, управление на маркетинг кампании, SEO оптимизация и стратегически консултации за развитие на бизнес в онлайн пространството.

Компанията е сред учредителите на Българската Асоциация за Дигитален Маркетинг.сед

 

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

Радослав Неделчев- Председател на УС на IAB България представи организацията в интервю пред Капитал

Radoslav Nedelchev председател на УС на IAB Bulgaria представи в интервю за Капитал какво постигна IAB Bulgaria в последните 10 години, какви са плановете за бъдещето на организацията и даде своето мнение за дигиталния пазар в страната.

Какво постигна IAB Bulgaria за 10 години от създаването си?


– Първи учредители на IAB бяха Netinfo, „Дарик“, „Икономедиа“, „Инвестор.бг“ и Dir.bg, последвани от Mail.bg и ABC Design & Communications. Към края на 2019 г. членовете вече са 52 компании, а в началото на 2020 г. вече имаме 5 нови заявки, което ни превръща в най-голямото сдружение на дигиталната индустрия. Ние обединяваме четири типа компании – агенции, рекламодатели, издатели и технологични компании.

Научете повече в статията на Капитал: http://bit.ly/IABBGRADOSLAVKAPITAL 

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

IAB България продължава да се разраства приемайки 2 нови члена едни от най-големите банково-финансови институции

IAB България продължава да се разраства приемайки 2 нови члена едни от най-големите банково-финансови институции

Обединена Българска Банка- ОББ е учредена през 1992 г. чрез сливането на 22 български регионални търговски банки. След придобиването на ОББ от страна на белгийската КВС Груп банката получи най-високия кредитен рейтинг в България по оценка на Fitch – ‘A-‘, който е по-висок от този на България. Към момента КВС Груп е най-голямата банково-застрахователна група в България. Тя обединява дружества с дългогодишна история и богат опит. Компаниите, част от КВС Груп в България, предлагат пълния спектър от финансови услуги, включително застрахователни, лизингови, управление на активи и факторинг. Благодарение на своята отлично развита дистрибуционна мрежа ОББ разполага с клонове на територията на цялата страна.

Пощенска Банка-  петата по активи банка в България, с широка клонова мрежа в цялата страна и значителна клиентска база от граждани, фирми и институции. Пощенска банка е член на Юробанк Груп. Основана през 1990 г., Групата продължава динамичния си растеж със стабилни и решителни стъпки, фокусирайки се върху разнообразните нужди на своите клиенти.Пощенска банка развива редица проекти, свързани със социална отговорност и устойчивото развитие на бизнеса и обществото. Банката е активен член и работи в подкрепа на инициативи на КРИБ, AmCham, НВСВ, Асоциация на банките в България, „Борика“ АД, сдружение „Ендевър България“, Българския форум на бизнес лидерите, сдружение „Български дарителски форум“, фондация „Атанас Буров“, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Българската асоциация на рекламодателите и Българска Финтек Асоциация.

 

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

IAB България прие трети нов член за 2020г

IAB България се разширява все повече и прие 3-тия си нов член за 2020г. Brand IQ

 

Brand IQ е глобална компания за рекламни технологии и услуги, която дава възможност на организации от всякакъв мащаб да поемат контрола върху развитието на своята марка и programmatic реклама чрез единна система за достъп и превъзходна Поддръжка, съпътствана от водещите технологии в бранша

Brand IQ е на Българския пазар от 2018г.

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX

IAB България организира първата си бизнес закуска за годината: IAB Будилник- programmatic I

IAB будилник- поредица от бизнес закуски на IAB България, продължава и през 2020г.

Темата за първата закуска за година е обширна- programmatic и ще бъде разделена на 2 части.

Част 1-ва от събитието започна с Христо Николински CEO,Etarget Bulgaria, който стартира презентацията с поредица от key study-та представящи различните аспекти и измерители в programmatic и представи какво е brandformance.

Закуската продължи с Емил Олованов – CEO на Crimtan Bulgaria, които запозна аудиторията с данни за програматик от IAB Europe. Емил представи любопитни данни за ръста на програматик и как voice search и аудио рекламата заемат все по голям дял от рекламата. Презентацията продължи с един от новите формати за programmatic- gaming и по какъв начин да таргетираме сегмента от 15-25г.

Последния лектор за днес бе Александър Варов – Продуктов и търговски директор Netinfo. Той даде точно определение Какво е programmatic direct, защо се смята за най-високия клас програматик услуга и какво различава premium рекламите от останалите формати реклама.

IAB Будилник завърши с дискусия и ползотворен networking.

Очаквайте скоро повече информация за IAB Будилник- programmatic- II !!!

Още новини

Комуникационната индустрия у нас с 11 конкретни предложения за икономически мерки към правителството Браншовите организации изразяват готовност да предоставят безвъзмездни комуникационни консултации и помощ в периода на извънредното положение  ...
Отворено писмо относно оповестяване имената на дарителите – компании и физически лица в електронните медии Уважаеми колеги от медиите, Уважаеми членове на СЕМ, Уважаеми представители на национални и регионални институции...
1 2 3 16

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX