fbpx

Стандарти

IAB BULGARIA ЩЕ СЛЕДИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА СВЕТОВНИТЕ СТАНДАРТИ В ОНЛАЙН РЕКЛАМАТА У НАС

Българският клон на световната организция за дигитална реклама IAB (Interactive Advertising Bureau) ще следи за налагането и спазването на новите стандарти при интернет рекламата.

Управителният Съвет на IAB Bulgaria призова всички свои членове да се съобразяват със световните норми, а на сайта на Сдружението от следващата година ще има списък с всички медии, които ги прилагат.

Новите стандарти предвиждат рекламните формати да са „по-леки“, като така всяка интернет страница ще се зарежда по-бързо, а всеки един рекламен формат трябва да е създаден така, че да изглежда еднакво добре на различните видове устройства, на които се показва. Според решението на IAB категорично не се толерират натрапчивите реклами.

С разработването на тези нови стандарти IAB се фокусира върху потребителското преживяване и възможността брандовете да достигнат до всеки свой потенциален клиент по нов и по-ефективен начин.

IAB Bulgaria работи усилено за налагането на добрите практики на родния пазар, се казва в решението на УС на IAB Bulgaria, a председателят на Сдружението Христо Христов е убеден, че приемането на новите стандарти ще бъде от полза както за потребителите, така и за медиите и рекламодателите.

Макар и да е само препоръчително, прилагането на новите норми ще доведе до развитие на дигиталния пазар у нас. Всички водещи медии и рекламодатели ще се съобразят с новите стандарти на IAB, категоричен е Христов.

 

Очаквайте обновения Етичен кодекс на IAB Bulgaria, както и пакет стандарти и насоки от международната IAB организация по отношение на Display Advertising, HTML5, Native Advertising и стандартизиране на терминологията при платени публикации в медиите.

23.06.2018г.

Останете свързани с нас

© 2018. IAB Bulgaria. Всички права запазени. Дизайн от Студио X. Разработка от SEOMAX