fbpx
Research Image

IAB DIGITAL DAY 2022 „Constant Change“

“Единственото постоянно нещо е промяната!“
~Хераклит

За 12-а поредна година IAB Digital Day ще представи най-актуалните тенденции в постоянно променящата се дигитална среда. Форумът ни през 2022 е озаглавен „Constant Change“, а събитието се завръща на символичната дата 11.11. в Sofia Event Center.

Променя се средата, променят се хората, променя се усещането ни за човека и за границите на вселената.

Постчовекът, травмата на реалността, границите на технологиите, реоорганизацията на бизнес процесите, възможностите на технологиите и силата на регулациите, въвеждани от политиците  – това са част от темите, които ще анализираме в контекста на постоянната промяна.

Лектори от цял свят, доказани академични умове от България, топ мениджъри от международния бизнес, хора с опит в политиката ще споделят своите мисли, опит и идеи.

За тези, които нямат възможност да присъстват в залата, сме осигурили опция за онлайн билет, който ще даде възможност да се проследят презентациите и да се задават въпроси на лекторите и панелистите от всяка точка.

Програмата

Добре дошли
Keynote Speaker
1: Регулации
2: Реалност
3: Хуманност
4: Връзката Клиент-Агенция
5: Таргетиране
09:00 – 09:45
Регистрация и кафе с Costa & Coca-Cola
09:50 – 10:00
Добре дошли!
Председател на УС на IAB Bulgaria
10:00 - 10:50
Simplify The Future: how collective creativity can unlock more impactful ideas
Fabio Seidl, Director, Global Creative Development, META
10:50 – 11:10
EС пакетът за цифрови услуги е тук – дати, фокус, предстоящи промени
Жулиета Мандаджиева, KDBM Law
11:10 – 11:30
Къде е България в Digital Services Act и защо е важно да има регулация на онлайн средата. Как ще ни се отрази в бизнес и в личностен план?
Божидар Божанов
11:30 – 11:50
Случаят Ружа Игнатова BBC, Storytel
Николай Стоянов, Economedia
11:50 – 12:10
Long story short. Blockchain, NFTs and the Spatial WEB
Стоян Ангелов, Evedo.co
12:10 - 12:30
Как се промени професията ми и каква всъщност е професията ми
Димитър Караниколов, (не)фотограф
12:30 - 13:30
Обедна почивка с KFC
13:30 – 14:00
Възходът на пост-човешкото общество в условията на дигиталната революция
Георги Фотев
14:00 – 14:20
Един психоаналитик слуша изкуствения интелект
Проф. Орлин Тодоров
14:20 - 14:40
Fast Creativity. How the war brings up the best in Ukrainian agency
Maxim Boritko, Egor Petrov, banda
14:40 – 15:00
The new generation of collaboration between a company and agency network
Romain Mallard, Global VP Marketing Operations & Capabilities, The Coca-Cola Company
15:00 – 15:20
What is wrong with media buying pitches today
Ivan Brozovic, Mediabrands SEE
15:20 - 15:40
Бизнес комуникацията - от публичното към личното
Атанас Райков, Viber
15:40 – 16:10
Кафе пауза с Costa & Coca-Cola
16:10 - 16:30
Finding Clarity in Uncertainty
Gabriela Kirova, Angeliki Boleti, Google
16:30 – 16:50
IAB Europe Attitudes to Programmatic Advertising 2022 Report
Nick Welch, IAB Europe
16:50 - 17:10
Programmatic in-game advertising: Gateway to the Metaverse
Chaim Berko, Anzu.io
17:10 - 17:30
The place of brands in gaming economy. How to win in digital?
Gabriele Vileikyte, Eskimi
17:30 -
Коктейл и време за networking

IAB DIGITAL DAY 2022 „Constant Change“

ЛЕКТОРИ

Fabio Seidl / Meta

Fabio Seidl / Meta

Фабио е глобален директор творческо развитие на Meta. Той е работил по кампании на едни от най-големите брандове в света като Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger и Horizons. Неговата кариера се разпростира на три континента: от родната Латинска Америка до Европа и САЩ. Печелил е повече от 20 златни лъва на престижния фестивал Cannes Lions, множество награди на One Show, D&AD, Art Directors Club и Webbys. Фабио е журирал на международни фестивали и е бил лектор в световни форуми в САЩ, Бразилия, Мексико, Аржентина, Чили, Португалия, Испания, Полша, Коста Рика, Хърватия, Еквадор, Парагвай и Южна Корея. Освен работата в маркетинга и рекламата, той също е музикант, писател и учител. Фабио ще презентира на живо в София.
Romain Mallard / The Coca-Cola Company

Romain Mallard / The Coca-Cola Company

Global VP Marketing Operations & Capabilities, The Coca-Cola Company Вдъхновен от бъдещето на работата; със страст да намира гениалното у хората и да създава вдъхновяваща, отворена и пълна с възможности организационна култура, в която маркетолозите се развиват и дават най-доброто от себе си.
Nick Welch / IAB Europe

Nick Welch / IAB Europe

Ник е Head of Programmatic and Publisher Development в Integral Ad Science и отговаря за развитието на програматик бизнеса в региона. Ник подкрепя медиастратегиите на клиентите и промотира колаборацията между най-големите световни агенции, рекламодатели, медии и асоциации. Nick също така оглавява Комисията за Programmatic Trading на IAB Europe, където ръководи работата на комисията по разширяване на разбирането за програматик екосистемата и нейният ефект върху дигиталната реклама и съдействат за инициативи за подобрявнето на екосистемата.  С опит от над 20 г в рекламната индустрия, Ник има опит от страната на продажбите и от страната на покупките в екосистемата от брандове, агенции и медии.
Божидар Божанов

Божидар Божанов

Божидар Божанов е български програмист, предприемач и политик, бивш министър на електронното управление 2021-2022 г. Участва в неправителствена организация "Общество.бг", популяризираща електронното управление. През 2020 година получава награда на "Форбс България" за стартъп на годината.
Габриела Кирова / Google

Габриела Кирова / Google

Габриела е Account Strategist в Google. Тя консултира българските бранд мениджъри как да подобрят присъствието си в дигиталния свят с Google Ads и да изкарат на преден план техния бизнес пред останалите, докато спестяват разходи. Преди това Габриела е работила в сферите на дигиталния търговския маркетинг и пазарни проучвания.
Angeliki Boleti

Angeliki Boleti

Angeliki is an Account Manager at Google. She is working with Eastern European businesses across different verticals, to help them reach their business goals via Google Ads, in a sustainable & profitable way. Angeliki has years of experience providing cutting edge online marketing services to boost companies’ digital transformation & growth expansion.
Димитър Караниколов

Димитър Караниколов

Димитър Караниколов е архитект, който започва да се занимава с фотография през 2015 г. За кратко време се превръща в забележимо име в българската и световна фотография. Димитър предпочита снимането да остане хоби, което го води до различни дестинации. Негови фотографии са публикувани от National Geographic, Lonely Planet, а през 2019 г. печели конкурса Internationl Photography. През 2021 г. в Созопол по време на Празницита на изкуствата "Аполония" представи фотоизложбата си на фотографии, снимани с дрон.
Проф. Георги Фотев

Проф. Георги Фотев

Георги Фотев е почетен професор на Нов български университет и директор на Центъра за изучаване на европейските ценности при НБУ. Автор е на голям брой научни публикации у нас и в чужбина. Директор на националната програма за проучване на европейските ценности. Действителен член на Европейска академия на науките и изкуствата от 1993 г. Министър на науката и висшето образование (1991).
Проф. Орлин Тодоров

Проф. Орлин Тодоров

Проф. д-р Орлин Тодоров е български психоаналитик и професор по обществено здраве. Професор е в Департамента по здравеопазване и социална работа, преди това, доцент в Департамента по когнитивни науки и психология на Нов български университет. Член на Европейската асоциация на университетските преподаватели по психоанализа, на Българската асоциация по психотерапия и на Международната психоаналитична асоциация.
Стоян Ангелов / Evedo.co

Стоян Ангелов / Evedo.co

Стоян е сериен предприемач, фокусиран върху създаването на нарастващата стойност чрез новите технологии. Награждаван е в 30 под 30 на Forbes. Основател и изпълнителен директор на Evedo's Ecosystem - глобална софтуерна компания, която работи върху надграждането с най-новите технологии на Event & Entertainment индустриите - Blockchain, NFTs, SoulBond & Metaverse. Стоян е и инвеститор в 10+ стартъп компании.
Egor Petrov / Banda

Egor Petrov / Banda

Егор Петров (съосновател и творчески директор) основава агенцията Banda през 2011 г. заедно с двама партньори и само година след това те се превръщат в най-ефективната агенция в Украйна според Effie. Докато управлява кампании за повече от 40 пазара, Banda печели награда "Агенция на годината" за 2018 на Red Dot Awards. А през 2019 г. е обявена за най-креативната агенция в Централна и Източна Европа от Epicа и е отличена като най-евфективната независима агенция в света от Effie Worldwide през 2020 г.
Maksim Boritko / Banda

Maksim Boritko / Banda

Максим е творчески директор и партньор в Banda, Украйна. Той е бил изцяло отдаден на изграждането на рекламни стратегии, докато един цитат не го вдъхновява: "Няма добри стратегии, има добри реклами" Сега той работи както по стратегиите, така и по творческата реализация. Докато реализира кампании на повече от 40 пазара, Banda печели награда "Агенция на годината" за 2018 г. на Red Dot Awards. А през 2019 г. е обявена за най-креативната агенция за Централна и Източна Европа от Epicа и е отличена като най-ефективната независима агенция в света от Effie Worldwide през 2020 г.    
Ivan Brozovic / Mediabrands SEE

Ivan Brozovic / Mediabrands SEE

Иван е дигитален маркетинг експерт с 15 години опит в медия купуване, агенции за дигитално и софтуерно развитие и е работил за различни индустрии. В момента е регионален директор Digital Business Operations в Mediabrands SEE и отговаря за 9 пазара. Неговият основен фокус е стимулирането на бизнеса и създаването на печеливши дигитални стратегии за неговите клиенти, за което е бил награждаван множество пъти на престижни събития в бранша.
Атанас Райков / Viber

Атанас Райков / Viber

Атанас Райков е старши директор "Развитие топ държави" в компанията. Неговата мисия е да надгражда популярността на Viber по целия свят за всички над един милиард потребители на приложението, с фокус върху Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка. Атанас работи директно с топ мениджмънта на Viber, за да развива стратегически партньорства, маркетинг и PR инициативи. Сред приоритетите за развитието на Viber са да предоставя качествено местно съдържание и нови услуги.
Chaim Berko / Anzu.io

Chaim Berko / Anzu.io

Senior Programmatic Account Manager (EMEA) at Anzu.io, an AdTech enthusiast with over 3 years of experience in the programmatic and advertising industry. Starting his career in analytical roles within fraud, FinTech, and business intelligence, Chaim is a self-confessed “programmatic geek”, joining Anzu to invest in building relationships with AdTech clients all around the world. When he’s not leading key programmatic accounts at Anzu’s Tel Aviv HQ, Chaim is a passionate storyteller and a volunteer for an Israeli LGBTQ+ non-profit organization.
Жулиета Мандаджиева

Жулиета Мандаджиева

Жулиета Мандажиева е адвокат с опит в областта на авторското право, технологиите, правото на защита на личните данни и неприкосновеността на личната сфера, комуникациите и финансовите услуги.
Gabriele Vileikyte / Eskimi

Gabriele Vileikyte / Eskimi

Gabriele is one of the product managers at a full-stack programmatic platform, Eskimi. She currently has more than 5 years of experience in digital advertising, mostly focused on programmatic ads. Her main focus is to help brands globally to find their right audience through emerging channels like in-game, CTV, audio and others. Through her years in programmatic advertising, she managed to build long-lasting partnerships with clients, supply providers and 3rd party platforms. Gabriele has certification in Programmatic, Google Ads, Facebook Blueprint.