Топ лектори на IAB Форум България 2014

На 11 март за четвърта поредна година IAB България ще събере на едно място професионалистите от дигиталната индустрия у нас и в чужбина. На събитието, което ще се проведе в зала 6 на НДК, водещи лектори и практици, оформящи тенденциите в дигиталния маркетинг през последните години, ще предложат вдъхновяваща среща с горещи теми като Big Data, Real-Time Bidding (RTB) и Native Advertising под мотото „Inspire Digital Brands”.

iab-header-1

Пръв приема предизвикателството Ото Нойберт, главен оперативен директор на cxense и управляващ директор на Emediate, както и лидер на работната група на IAB Швеция за RTB. Пионер в Интернет, с натрупан солиден мениджърски опит, както и опит в онлайн продажбите и маркетинга, Ото ще има основна роля за разкриването на тайните на programmatic и RTB по време на Форума.

Второто потвърждение идва от Себастиан Вадува, един от съоснователите и главен изпълнителен директор на Appscend – cloud базирана платформа за мобилни приложения, позволяваща на компаниите от ТВ и медийната индустрия да осигуряват интерактивно преживяване на различни екрани чрез приложения за втория екран и native реклами.

Константина Стоянова Поа е третият към момента ключов лектор. Тя заема позицията Brand Solutions Commercialization Specialist в Google. Работила е с едни от най-големите френски рекламодатели по изграждането на брандинг кампаниите им в YouTube. По време на IAB Форум България 2014 Константина ще запознае участниците с дититалните предизвикателства пред брандовете в контекста на технологичния бум и нарастващото многообразие от платформи, променящи рекламата из основи.

Мартин Попов, управител на дигитална агенция Interactive Share, ще представи пред участниците в IAB Форум България 2014 горещи данни и анализ на рекламните кампании на големите брандове през изминалата година. За първи път Interactive Share ще сподели публично обобщени данни от мониторинга на brand advertising активностите, който извършва от 2009г. насам.

Интересна дискусия се очертава в третия панел от програмата на събитието, т.нар. „Social Club” с участието на Огнян Младенов, основател и съсобственик на SEOM.bg, Ален Попович, маркетинг мениджър на Social Me, и Иво Тодоров, маркетинг мениджър на верига магазини за спортни стоки. Модераторът Николай Бакалов, изпълнителен директор на OCA Marketing Solutions, ще коментира с гостите си как потребителите се превръщат в медии – ангажирани в създаването на истории и активно участващи в изграждането на брандовете, както и как последните създават емоционални връзки с потребителите и каква е възвръщаемостта.

Повече за IAB Форум България 2014 може да откриете на неговия уебсайт, както и на официалната Facebook страница на събитието.

Партньори на IAB Форум България са над 20 компании и асоциации, както следва:

 • Сребърен спонсор: Interactive Share
 • Технологичен партньор: ЕТАРГЕТ
 • Хостинг партньор: Superhosting.bg
 • Тематичен спонсор: ОСА Marketing Solutions
 • Дигитален партньор: abv.bg, adwise, VBOX7.com
 • Performance партньор: EasyAds
 • Златен медиен партньор: Dir.bg, Investor.bg, Mail.bg, SBB Media, Webground
 • Сребърен медиен партньор: Econ.bg, iNews, Резон Медиа
 • Регионален медиен партньор: SeeNews
 • Медиен партньор: News.bg, SocialEvo, b2blessons.net
 • Индустрилни партньори: Българска асоциация на комуникационните агенции, Българска асоциация на рекламодателите, Българска уеб асоциация, Национален съвет за саморегулация, фондация „БГ Сайт“, Sofia Tech Park